Vliv potravin na náš organismus
Kdybyste svému běžnému lékaři řekli, že se chcete vyhnout chemoterapii a raději si vyléčit rakovinu díky organickému životnímu stylu plnému šťáv a syrové stravy, mohl by vás nazvat „bláznem“. . . Vám to však může zachránit život.
V článku se dočtete:
Příběhy těch, kteří zvítězili
Po světě běhají stovky pacientů, kteří tu - dle ,,odborníků,, doktorů - neměli již dávno být, ale kteří se uzdravili díky změně životního stylu, své víře a odhodlanosti žít a ukázat okolí, že to jde i ,,jinak,,.
(snad slovo JINAK brzy nahradíme za NORMÁL - a slovo ALTERNATIVNÍ budeme využívat pro ty, kteří nebudou využívat celostní medicínu a léčit se doma sami nýbrž pro původní způsob, při kterém stále běhám po zastaralém středisku od doktora k doktorovi, protože ani jeden odborník si neví rady s mou nemocí – protože je přeci specialista pouze na jednu část těla a daná nemoc nezapadá do jeho skript!)
Takovýmto příkladem, který se rozhodl vsadit na přirozený životní styl, je muž z Ameriky, který měl 3. stádium rakoviny tlustého střeva a jemuž dávali 60% šanci žít dalších 5 let s chemoterapií. K velkému překvapení doktorů… jde to i bez chemie.
- http://www.youtube.com/watch?v=1OyHanvUY28#t=118 (en)
- http://www.youtube.com/watch?v=-jiMrtR-JmU (cz)
Jaroslavu Kottovi byla diagnostikována rakovina žlučovodů. Lekaři mu "dávali" maximálně šest měsíců života.... Tento mladý a silný muž se nezalekl. Díky své obrovské vnitřní síle a důvěře v tělo, dokázal vše změnit.
Podívejte se na Jardův příběh:
ZDRAVÁ STRAVA
,,nemoci nejsou normálním ani přirozeným stavem – normální je být zdravý,,
Nezdravá strava přináší lidem nemoci. Vzhledem k tomu, že se lidé nejčastěji stravují způsobem ve společnosti nejběžnějším, netuší ani, že jejich nemoci nejsou normálním stavem, protože jimi trpí i zbytek populace.
Co je zdravé a co nezdravé?
Takto se často ptají začínající adepti "zdravého života". Zdravá potravina je pojem relativní. Proto je třeba naučit se vnímat své tělo, zkoušet a experimentovat a hledat pro sebe tu nejoptimálnější cestu.
Každá potravina organismus zatěžuje, některá více, některá méně. Odlehčování (zjemňování) stravy má velice příznivý vliv na naše zdraví (a na celkové zjemnění).
Krůčky k zjemnění a omezení stravy - k vyšší čistotě organismu a možnosti čerpání pránické energie
Měli bychom se nejprve snažit o omezení nejškodlivějších složek stravy (např. tučná smažená jídla) a přechodu k pestré vyvážené stravě. Je třeba dbát i na to, jak strava vypadá – zda je vhodná a pestrá nejen kvůli svým výživovým hodnotám, ale pestro_barevná i pro naše oko.
Dále obvykle následuje vypuštění masa (vegetariánství) z našeho jídelníčků a vypuštění živočišných bílkovin (veganství). Dalším stupínkem je přechod k syrové (RAW) stravě (vitariánství).
Pak může následovat úplné vypuštění zeleniny (fruktariánství), no a ti, kteří stále namají dost přechází na šťávy (liquidariánství) a nakonec vypuští veškeré potraviny (breathariánství)…
Nejen zjemňování, ale i snižování množství stravy je velice důležité. Většina obyvatel moderní civilizace má sklony k přejídání - jedí ne od hladu, ale pro chuť. Tím velmi přetěžují organismus. Platí známé rčení "Jez do polosyta, pij do polopita a živ budeš dlouhá léta"…
Zdroj textů: http://www.breatharian.eu/diet/
Pokud byste se chtěli dozvědět více nejen o zdravé stravě a o změně životního stylu, ale především poznat blíže sami sebe, připravili jsme pro Vás ve středu 25.09. společně s Petrem Bartalem workshop Petra Pavlíčka:
workshop: Podstata zdraví a přirozeného hubnutí
Jednotlivé bloky workshopu
- Podstata hubnutí
- Proč se vůbec pustit do změny životního stylu
- Sebepoznání a sebepojetí – vztah k sobě samému i k druhým lidem
- Dokonalá výživa bez jídelníčku a počítání kalorií – jde to vůbec?
- Prevence a příčiny onemocnění – přírodní detoxikační metody, regenerace, odhlenění, očisty orgánů
Více info na: http://www.dajanapraha.cz/program/podstata-zdravi-prirozeneho-hubnuti