RAW tvoření v podzimních barvách
NOVĚ PŘIDÁVÁME DOPOLEDNÍ TERMÍN
- opakování kurzu, který proběhl 8. října, pro zájemce, pro které je vhodnější dopolední čas (maminky na mateřské apod.)
... živě, hravě, jednoduše, chutně a výživně...
Druhý večer v Dajáně s živou stravou plný pestrých chutí, barev a inspirace.
V prvním Raw tvoření jsme si povídali o principech živé stravy a sdíleli osobní zkušenosti a naše motivace ke změně jídelníčku, životního stylu.
Dobroty, které jsme tvořili, odpovídaly svou lehkostí téměř tropickým dnům, které jsme právě v Čechách zažívali.
Tentokrát v receptech, ochutnávkách i informacích přivítáme podzimní období. Posdílíme čerstvé zkušenosti s živou stravou v praxi i nápady, jak si zjednodušit přípravu jídla, aby výživová hodnota zůstala zachována a i naše oči a chuťové pohárky si přišly na své.
Připravíme si rostlinná mléka a kaše, smoothie, polévku, pomazánku, podzimní salát, hlavní jídlo a lehké sladkosti. Použijeme suroviny, které nám příroda v daném ročním období poskytuje. Už od srpna si užívám dýně na různé způsoby... dříve jsem milovala dýňovou polévku, ale netušila jsem, jak chutná a zdravá může být dýně i v syrovém stavu. Ráda se s Vámi podělím s výsledky svých (nejen) dýňových experimentů.
A proto se před kurzem příliš nenajezte, abyste si v sobě mohli odnést kromě inspirace a receptů i dobroty z ovoce, zeleniny, oříšků, semínek a lahodných ingrediencí...
Kurz je určen pro max. 6 účastníků.
Tento nápad vznikl na našem dajánovském čtyřdenním semináři Léčivé tóny v Jizerských horách, kde jsme připravovali raw obědy pro nás všech 28 účastníků. Reakce byly pozitivní až nadšené, otázky se množily až daly vzniku tohoto minikurzu.
Prošla jsem ve svém životě různými stravovacími systémy, zkoumala čínskou medicínu, ajurvédu, makrobiotiku. V posledních letech jsem porozuměla tomu, že má cesta nevede skrze tyto systémy ani informace zvnějšku. Díky zvyšující se citlivosti mé tělo žádalo věci, které byly v přímém rozporu s těmito zásadami a díky svému poznání a sdílení s jinými lidmi s podobnými zkušenostmi jsem si uvědomila, že ty nejcennější informace přijdou vždy zevnitř mého těla.
Živá strava je pro mne možností tvořivého vyjádření, hravosti prostřednictvím darů Matky Země, nad jejíž pestrostí barev, vůní a chutí stále žasnu.
Mám ráda pestrost a jednoduchost. A také proto si mne živá strava získala.
Živá strava je pro mne cestou k větší lehkosti, kterou zažívám v těle i myšlení. Je to přirozená cesta detoxikace a hodnotné výživy zároveň.
Živá strava je pro mne i barometrem emocí, díky zvýšené vnímavosti jsem více v kontaktu se svým tělem a uvědomuji si, jaké energie ve mně způsobují chuť na jídlo. Těm pak vědomě či nevědomě podlehnu nebo se je snažím poznávat a v sobě měnit.
Na společné raw tvoření se těší
Petra Pathrami Zemanová
Cena včetně surovin/ ochutnávek: 680 Kč
Druhého Raw tvoření se mohou zúčastnit i zájemci, kteří nebyli na prvním večeru.
Přihlášky posílejte na e-mailovou adresu: petra@dajanapraha.cz nebo sms na tel.: 777 340 362. Rezervace místa je platná po zaplacení zálohy 300 Kč do téhož data na účet: 2600587051/2010 .
Petra Pathrami Zemanová
Od roku 2001 se i profesně věnuji různým přístupům k sebepoznání na úrovni těla, duše, mysli.
Provozovala jsem obchod s přírodními prostředky, literaturou a minerály, který byl pro mne velkou školou poznání o sobě, práci s lidmi, přístupech ke zdraví. Během této doby jsem se stala instruktorkou ozdravného systému Borise Tichanovského. Tato cvičení pro obnovu fyzického i psychického zdraví jsem předávala ve skupinkách klientů, kteří hledali jiný pohled na vnímání svého těla a cestu k harmonii. Byl to pro mne velmi přínosný základ, který jsem pak pro sebe i svou práci obohacovala dalšími zkušenostmi z jiných zdrojů.